Jak se dostat na letiště v Karlových Varech

Jak se dostat na letiště v Karlových Varech

Karlovarské letiště (KLV) momentálně nabízí svým zákazníkům dvě pravidelné linky do Moskvy: linka Karlovy Vary – Moskva-Šeremetěvo (SVO) je provozována Českými aeroliniemi, druhá na letiště Vnukovo (VKO) je zajišťována nízkonákladovou společností Poběda. Tomu odpovídají i možnosti veřejné dopravy.

Z centra na letiště (či zpět) vás zaveze linka č. 8 Dopravního podniku Karlovy Vary. V centru odjíždí z přestupního uzlu Tržnice a na letiště dorazí za necelých 30 minut. Jedna cesta vyjde na 18 Kč u jízdenky z předprodeje, či 25 Kč při nákupu u řidiče.

Autobus co dvě hodiny, plus přímé spoje k letům Pobědy

Cestu veřejnou dopravou je třeba velmi dobře plánovat, protože k letišti (či naopak) jede pouze 7 spojů za den, od 7 do 20 hodin s přibližně dvouhodinovým intervalem. Od 26. 3. 2018 je však linka č. 8 posílena o přímé spoje navazující na přílety či odlety společnosti Poběda, a to jak ve směru na letiště, tak ve směru do centra. Cesta tímto spojem zabere cca 15 minut.

Zastávka linky č. 8 u letiště Karlovy Vary
Zastávka linky č. 8 u letiště Karlovy Vary

Z ostatních českých měst

Z Prahy do Karlových Varů vás dopraví autobusy společnosti Flixbus za 2 hodiny a 10 minut od 79 Kč či společnosti RegioJet za 2 hodiny a 15 minut od 129 Kč. Z Plzně ze do Karlových Varů dostanete především regionálními autobusy společností ČSAD autobusy Plzeň a dalších dopravců. Jízdenky na regionální spoje se nakupují u řidiče, případně přes prodejní systém AMSBus.

Většina autobusových spojů směřuje do dopravního terminálu v širším centru Karlových Varů, vzdáleného asi 10 minut chůze od zastávky Tržnice (mapa). Autobusy Regiojetu i Flixbusu však zastavují i přímo u Tržnice, která je předposlední zastávkou na trase.

I když do Karlových Varů existují použitelná spojení vlakem z Prahy i z Plzně, časově mají autobusy velkou výhodu díky výrazně kratší trase, díky čemuž jsou přibližně o hodinu rychlejší.