Na stáž do Cornwallu: Jak se cestuje s TravelSupportem?

Na stáž do Cornwallu: Jak se cestuje s TravelSupportem?

Seznamte se s naším zákazníkem Michalem, který před měsícem poprvé vyzkoušel TravelSupport. Michal je vědec, který vycestoval do Velké Británie v rámci jednoho z projektů. Jaká byla jeho zkušenost s naší službou? Doporučil by ji i ostatním cestovatelům?

 

Jedu na pracovní stáž do Velké Británie, do menší vesničky v Cornwallu. Potřebuji si během následujících 14 dnů zařídit letenky a jízdenky, ubytování, koupit nový počítač a mnoho dalších věcí. Vím, že jsem to měl možná řešit dříve, ale před Vánoci jsem absolutně nestíhal a teď jsem zjistil, že už moc času nezbývá. Stěžuji si svojí kamarádce, že mám cestovat až na nejzápadnější cíp Anglie a cesta tam taková hračka nebude. Sice jsem už podnikl pár výletů po Evropě, ale představa, že nad tím trávím extra čas, se mi moc nezamlouvá.

Naštěstí se zmiňuje o TravelSupportu a já musím uznat, že za zkoušku nic nedám. Dokud prý nepotvrdím, že se mi nabídka cesty líbí a že ji chci zakoupit, neplatím ani korunu. A když se nakonec rozhodnu pro využití služby, zaplatím navíc zhruba 10 % z konečné ceny všech jízdenek, které by měly být ty nejvýhodnější možné. Tak jdu do toho a uvidíme.

Začínám plánovat

Najdu si webovou stránku travelsupport.eu, zde vyplním místo odletu a cíl cesty a do poznámky přidám i představu o celkové ceně. Během několika desítek minut na mě čeká již odpověď od cestovního agenta Aleše. V přehledné podobě mi předá veškeré informace o odletech do Londýna z Prahy i Brna, o dopravě z londýnského letiště do centra města a pak navazujících spojeních do cíle mé cesty, malého městečka Penryn.

Získám přehled, jaké varianty cesty jsou k dispozici a kolik stojí. Aleš už Londýn navštívil několikrát a z vlastní zkušenosti mi doporučuje pro cestu z letiště vlak. Stejně tak pro cestu z Londýna by byla  vlaková varianta pohodlnější a rychlejší. Nakonec se ale přikláním k lowcostové variantě – letím nízkonákladovou společností Ryanair, z letiště i následně z Londýna využiji autobusy. Potvrdím tedy vybraný itinerář na stránce Travelsupport.eu.

Pohled na prostředí TravelSupportu

Řešíme detaily

S Alešem se ještě zkontaktujeme, protože ode mě potřebuje informace pro nákup letenek a jízdenek. Taky mi nabídne zavazadlo k odbavení navíc, pro které se nakonec rozhodnu. Já mám zase pár dotazů k autobusovým spojením a Aleš je se mnou trpělivě probere. Během pár hodin mám v emailu všechny potřebné cestovní dokumenty s doporučením, na co se při cestě připravit, co vytisknout, kdy být na letišti atd. V příloze je vytvořená faktura, kterou poté uhradím.

Aleš se ještě ozve za pár dní s připomínkou online check-inu, který už jde na stránkách letecké společnosti zařídit. Nabídne se, že jej udělá za mne, pokud bych chtěl (je to ostatně součástí služby). Na to si ale věřím sám, přece jenom mám v emailu všechny informace, jak si check-in udělat.

Nástup do letadla Ryanair v Praze

Tohle všechno za poplatek 250 korun? Dostal jsem svého cestovního agenta, který vyhledal, zařídil, koupil a zodpověděl všechny dotazy. Byl jsem hlavně příjemně překvapený rychlostí odpovědí a způsobem Alešovy komunikace.  Skvělé, svoji cestu jsem tak mohl prožít v klidu a pohodě.

Je dobré se umět spolehnout na sebe. Proč ale nevyužít služeb někoho, kdo přesně ví, co dělat? Teď už jsem na stáži, ale jsem si jistý, že využiji TravelSupport i při zpáteční cestě.

Cíl cesty – Penryn